Babyspa fotoshoot

Versterk de Band met je Baby: Leer de Shantala Massage bij Babyspa LoLo

Een van de vele vormen van babymassage is de Shantala massage. Dit is een traditionele massage, waarbij ritmische vormen centraal staan. Bij Baby Spa LoLo leer je als ouder hoe jij deze massage het beste kunt uitvoeren bij jouw kindje. Dit gebeurt tijdens een begeleide een-op-een sessie. De aanrakingen van een vertrouwd persoon zorgt ervoor dat de baby comfortabeler is.

Daarnaast zorgt dit er ook voor dat de band tussen ouder en kind wordt versterkt, voorkomend uit het huid-op-huidcontact. Je zult snel merken dat jouw baby heerlijk tot rust komt en gewoonweg intens geniet. Tijdens de sessie krijg je ook tips mee om je baby thuis te kunnen masseren.

Shantala massage

Babymassages en floatsessies in Utrecht: ontdek de voordelen bij Babyspa LoLo

Het masseren van baby’s is in veel culturen al lang onderdeel van de dagelijkse zorg. Hier zitten enorm veel voordelen aan verbonden. In Nederland worden babymassages sinds een aantal jaren ook steeds populairder. Wil jij jouw baby heerlijk laten ontspannen en van alle voordelen doen laten genieten? Neem jouw kindje dan mee naar Baby Spa LoLo in Utrecht – Maarssen. We leggen uit wat een float- en massagesessie precies inhoudt en wat de voordelen hiervan zijn.

Verlichting voor Ouders en Baby: Babymassage tegen Darmkrampjes bij Utrecht

Een hoofdreden waarom we de babymassage ouders zo graag willen meegeven , is omdat een baby gedurende de eerste 3 maanden erg veel last zal hebben van darmkrampjes. Dit komt omdat de volgroeiing van de darmen bezig zijn. Het zal de eerste paar maanden lastig zijn, voor zowel ouders als baby een ritme en rust te vinden. Naast juiste voeding voor de moeder, biedt babymassage hier heel veel steun aan. Je baby zal zich tijdens en na de sessie ontspannender – verlichter voelen, ouders hebben ons verteld dat hun kleine gedurende week na de sessie rustige darmen heeft gehad en komen om deze reden weer terug om de rust van hun kleine als hun eigen, te regulieren. We adviseren dan ook vroeg met de sessies te beginnen.

Babyspa fotoshoot

Voordelen van een babymassage

Voordelen: baby

Baby’s kunnen veel voordelen ervaren van een massage. De voordelen voor jouw baby zijn:

♡ Versterkt de vertrouwensband met de ouder;

♡ Zorg voor de ultieme ontspanning, ook bij onrustige baby’s;

♡ Stimuleert de zintuigelijke en motorische ontwikkeling;

♡ Versterkt het immuunsysteem;

♡ Stimuleert de groei en spierontwikkeling;

♡ Heeft een positief effect op de bloedscirculatie;

♡ Biedt verlichting bij obstipatie, buikkrampjes en reflux;

Voordelen Babyspa
Baby Spa Lolo Kraamcadeau Cadeaubon

Voordelen: mama & papa

Naast de voordelen van een babymassage voor jouw baby, zijn er ook veel pluspunten voor jullie ouders:

♡ Versterkt de vertrouwensband met de baby;

♡ Werkt ontspannend, omdat de baby ook ontspannen is;

♡ Verlicht de symptomen van moeders met een postpartum depressie;

♡ Ontwikkelt de ouderlijke-intuïtie;

♡ Leert je de lichaamstaal van je baby beter;

♡ Geeft meer zelfvertrouwen als ouder;

♡ Zorgt voor mee quality-time met je baby.

Wanneer is een babymassage geschikt?

In principe kan elke baby vanaf 2 weken tot 1 jaar worden gemasseerd. Denk hierbij ook aan baby’s die:

 • Veel huilen
 • Te vroeg zijn geboren
 • Gespannen of gevoelig zijn
 • Krampjes hebben
 • Niet goed slapen
 • Zich overstrekken

Na een traumatische bevalling

Wij raden babymassages extra aan, wanneer de baby ter wereld is gekomen met een traumatische bevalling. Een traumatische bevalling levert extra stress op voor zowel baby, als ouder. Door regelmatig een babymassage uit te oefenen masseer je de stress uit het lichaampje van je kind, wat help bij de verwerking van het trauma.

Wanneer is het niet verstandig?

Het is niet verstandig om je baby te masseren, wanneer deze ziek is of koorts heeft. Ook kort na een vaccinatie kun je dit beter niet doen. Twijfel je? Dan kun je altijd ons raadplegen voor advies.

Hoe bereid ik mijn baby voor?

Wij hebben een aantal tips om jezelf voor te bereiden op een bezoek aan de baby spa. Het is verstandig om een afspraak in te plannen na het slaapje van de baby. Zo is deze uitgerust en niet overprikkeld tijdens de massagesessie. Daarnaast raden wij aan om de baby binnen het half uur voor de aanvang van de sessie nog gevoed te hebben. Krijgt de baby tijdens de massage honger, dan heb je uiteraard de mogelijkheid om deze te voeden met een zelf meebracht flesje.

Wat neem ik mee?

Bij Baby Spa LoLo hebben wij alle benodigdheden voor de massage. Hier hoef je zelf dus niet aan te denken. Het is wel handig om extra luiers, kleertjes en een flesje voeding (180 ml) mee te nemen.

Combineren met Shantala babymassage

De babymassage wordt bij Baby Spa LoLo ingepland na een hydrotherapiesessie, ook wel floaten genoemd. De combinatie van een babymassage en hydrotherapie in een rustgevende omgeving, heeft absoluut een positief effect op de mentale en fysieke ontwikkeling van jouw baby.

Hoelang duurt een sessie?

De hydrotherapie duurt 20 tot 30 minuten en de babymassage 15 tot 20 minuten. Wij bieden hier verschillende arrangementen voor aan! De totale duur van de sessie is 60 minuten.

Wat is een babyspa?

Bij een babyspa kunnen baby’s en hun ouders genieten van ontspanning. Het klinkt misschien heel luxe, maar ontspanning, contact met ouders en het reduceren van prikkels is voor iedere baby van belang.

Een mooie quote van een ouder: Relaxte ouders, relaxte baby!’

Veelgestelde vragen

Babyspa fotoshoot

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Staat het antwoord dat je zoekt er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Kies een onderwerp

Ik heb een cadeaubon, wat nu?

Heb je een cadeaukaart ontvangen, dan kan je telefonisch een afspraak bij ons inplannen om deze te gebruiken. De cadeaukaart dient op de afspraak mee te worden genomen.

Hoe zit het met EHBO?

Alle medewerkers in de spa beschikken over een EHBO-diploma, zodat alles in veiligheid wordt verricht en bij nood er iemand is die te hulp kan schieten.

Hoe bereik ik Baby Spa LoLo?

Met de trein: Station Maarssen (spoor 2). Baby Spa LoLo bevindt zich links tegenover het station. Wij zijn niet gelegen in het Bison Shopping Center, maar staan buiten. Met de auto: Baby Spa LoLo bevindt zich achter parkeergarage Bison Shopping Center, hier kan je 4 uur lang gratis parkeren.

Kom je uit parkeergarage Bison Shopping Center gelopen, loop dan met de uitgang naar rechts, rechtdoor richting Station Maarssen toe. Wij staan met de rug naar het station toe, links aan de overkant en zijn te herkennen aan onze stickers op de ramen.

Hoe annuleer ik mijn afspraak?

Ben je om een of andere reden verhinderd om op afspraak te komen of wil je jouw afspraak annuleren? Dan is dat tot 24 uur voor de afspraak nog mogelijk telefonisch of per e-mail te doen, je krijgt op deze manier een bevestiging van ons dat jouw afspraak is geannuleerd. Indien je op tijd je annulering hebt ingediend en een bevestiging van ons hebt ontvangen, krijg je de gelegenheid binnen 7 dagen een nieuwe datum te prikken. Heb je niet op tijd je annulering ingediend of ben je niet komen opdagen, dan ben je helaas jouw aanbetaling van 10 euro kwijt, dit geldt ook voor afspraken die gemaakt worden met een cadeaubon. Bij volledige annulering of het niet verzetten van de afspraak binnen 14 dagen, vervalt de gehele betaling. Bij ziekte of aanvangende symptomen raden wij het af om de sessie af te nemen en vragen wij jou de afspraak te herplannen, ook hier geldt het 24 ~ uur beleid.

Bij het maken van een afspraak ga je akkoord met het annuleringsbeleid.

Wat zijn de openingstijden?

Maandag gesloten

Dinsdag gesloten

Woensdag 12:00 ~ 20:00

Donderdag 10:00 ~ 18:00

Vrijdag 10:00 ~ 18:00

Zaterdag 10:00 ~ 18:00

Zondag 10:00 ~ 18:00

Wat moet ik allemaal meenemen?

Wat de baby spa heeft:

 • Weegschaal
 • Natuurlijke oliën (ook te koop)
 • Pure Magnesium creme (ook te koop)
 • Pure Magnesium zout (ook te koop)
 • 100% organische katoenen handdoeken met onze logo (ook te koop)
 • Natuurlijke theesoorten
 • Extra handdoeken
 • Natte doekjes
 • Baby zwemluiers
 • Knuffels
 • Koffie en thee
 • Koude drankjes
 • Float Ringen
 • Thermometer voor het water
 • Water voor de voeding van uw baby

Wat jij zelf meeneemt:

 • Een extra luier voor na het floaten, extra voeding, extra kleding.
Algemene voorwaarden

Bij het maken van een afspraak ga je automatisch akkoord met onze algemene voorwaarden. We vragen je deze dus altijd goed door te nemen voor het maken van de afspraak.

 • Per baby zijn twee bezoekers toegestaan, waaronder een leeftijdsgrens van acht jaar oud valt.
 • Huisdieren zijn niet toegestaan in de babyspa.
 • De kortingscodes zijn niet bruikbaar in verband met een cadeaukaart.
 • De cadeaukaart is enkel in te dienen bij de losse sessies: Only Float, LoLo Special en LoLo Friends, afzonderlijk van een fotoshoot.
 • Het is niet toegestaan te bellen of videobellen in de babyspa, tenzij er geen andere bezoekers aanwezig zijn.
 • Bij het maken van een afspraak ga je automatisch akkoord met het annuleringsbeleid, hierover meer onder ”Algemene vragen -> Hoe annuleer ik mijn afspraak?”
 • De sessie duur wordt ingekort bij een te late aanwezigheid, na 20 minuten vervalt de afspraak.
 • Bij ziekte of aanvangende symptomen dien je de afspraak te verplaatsen, voor meer informatie hierover, neem een kijkje in ons annuleringsbeleid.
Wanneer is de beste tijd voor een baby spa?

Heeft jouw baby moeite met slapen? Dan raden wij aan om in ieder geval een sessie te kiezen met babymassage, daarnaast een tijd uit te kiezen dat na het slaapje van je baby komt. Als je baby zijn/haar slaapje niet heeft gehad, kan je baby zich rusteloos voelen en zou dit negatief kunnen uitpakken tijdens de sessie. De baby’s vallen in principe na de sessie altijd in slaap, ongeacht het tijdstip dat je hebt gekozen.

Hoe plan ik het voeden van mijn baby in voor een sessie?

Die vraag komt weleens naar voren en dat is oké, want elke baby is anders. Wij raden het aan de baby voor de sessie recent nog gevoed hebben. Wij horen wel eens van ouders dat de baby bij een afspraak om 11 uur ‘s morgens, 8 uur is gevoed en dat de baby reguliere voedingstijden heeft, prima. Dat is echter bij een sessie te vroeg, de baby krijgt namelijk al snel trek zodra hij of zij in het water wordt gelegd. En dit kan de sfeer van de baby erg beïnvloeden, laten we de baby dus binnen de 30 minuten voor aanvang nog voeden. Ook tijdens de sessie mag er gevoed worden, dat is geen probleem! Zo kan de kleine alle pret uit de sessie halen en heeft mama of papa het ook leuk.

Hoe verloopt de schoonmaak van een babybad?

Elke jacuzzi wordt voor en na gebruik schoongemaakt met natuurlijke schoonmaakmiddelen zonder chemische toevoegingen, vervolgens worden overige stofjes etc. nog een keer voor aanvang met water weggespoeld en wordt het water gezuiverd. Het water in de jacuzzi wordt na afloop niet hergebruikt.

Het gezuiverde water is normaliter tussen de 35° C en 37° C.

Hoeveel bezoekers mogen er bij een sessie aanwezig zijn?

Dit is natuurlijk een hartstikke leuke ervaring die je met velen zou willen delen. Echter, zijn er bij een sessie maximaal twee bezoekers toegestaan, waaronder de leeftijdgrens van 8 jaar oud valt.

De veiligheid wordt aangetast zodra er wordt gespetterd met het water en de vloer nat wordt, we stellen veiligheid voorop en vragen de voogden dan ook op te letten in de spa. Huisdieren zijn helaas niet toegestaan.

Mijn baby heeft eczeem. Is dat erg?

Ook dit is geen probleem. In de spa hebben wij crèmepjes tegen eczeem, gebruiken wij natuurlijke, biologische producten en hebben wij zelfs magnesium zout wat helpt tegen eczeem en andere huidklachten. Ook is het water in de jacuzzi gezuiverd en chloorvrij, wat verzorgd werkt.

Premature en dysmature baby's

Baby Spa LoLo is ook geschikt voor baby’ s met een fysieke of mentale achterstand, maar ook baby´s die te vroeg zijn geboren. Wij hebben ervaring met baby´s die een achterstand hebben en adviseren daarom om zo jong mogelijk met de spa sessies te beginnen om gewenning te creëren en om meer voordeel te verkrijgen voor de ontwikkeling van jouw baby. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Private session

Baby Spa LoLo biedt ook private sessions aan!

Hierbij is het mogelijk om met zes bezoekers te kijken hoe de kleine aan het genieten is, terwijl je zelf aan het genieten bent van een gebakje! Tevens sluiten wij onze deuren een uur lang voor jullie en jullie alleen.

Plan de private session door te berichten naar ons WhatsApp nummer: +31 6 14711528

Een dagje genieten bij Babyspa LoLo in Utrecht

Boek nu je sessie online.

Reserveren
Baby Spa Lolo reception detail