Hydrotherapie, Baby Yoga en Shantala Babymassages

Baby Spa LoLo is een welness centrum waarbij gebruik wordt gemaakt van hydrotherapie, baby yoga en 1 op 1 begeleide Shantala babymassages. Een dagje babyspa biedt voor veel baby’s directe verlichting bij krampjes, obstipatie, overmatig huilen en onrust. Verder heeft een dagje babyspa positief effect op de spieren en longen, hart en spijsvertering, eczeem en huidklachten, slaapritme en ontspanning van jouw baby.

Het water is speciaal gezuiverd en heeft een temperatuur van 35 tot 37 graden. Dit doet baby’s denken aan het gevoel van de baarmoeder. Een Shantala babymassage stimuleert het gelukshormoon: endorfine. Daarnaast bevordert het huid-op-huidcontact tussen baby en ouder de aanmaak van dit hormoon nog meer. Dit geluksstofje komt tijdens de behandeling niet alleen vrij bij het kindje, maar ook bij de mama en papa. Zo is het hele gezin weer happy!

Voordelen Hydrotherapie

Water wordt al vele jaren therapeutisch gebruikt bij volwassenen, maar waarom zouden we het beperken tot deze groep… Ook jouw baby zou hiervan moeten kunnen genieten.

Babyspa fotoshoot

Baby Spa LoLo: Ontspanning voor Baby’s

Een dagje babyspa is een perfecte ontwikkelingsbenadering voor baby’s die klachten ervaren en biedt hen zowel emotionele als fysieke voordelen. Maar ook als jouw baby geen klachten ervaart, is een dagje babyspa enorm leuk en ontspannend.

De leeftijdsgrens
Baby Spa LoLo is geschikt voor baby’s van 14 dagen tot 1 jaar. We adviseren om zo jong mogelijk met de spasessies te beginnen, om gewenning te creëren en zo meer voordeel te verkrijgen voor de ontwikkeling van jouw baby.

Voordelen van een babyspa

Floaten bij Baby Spa LoLo: Bevorder de Ontwikkeling van je Baby met Hydrotherapie

Een dagje babyspa wordt ook wel floaten genoemd. Het is een relatief nieuw concept waarbij baby’s met de juiste nek- en hoofd ondersteuning in een jacuzzi drijven. Het warme, gezuiverde water kalmeert het lichaam van de baby. De belangrijkste effecten van hydrotherapie zijn de bevordering van de fysieke, mentale en emotionele ontwikkeling van de baby.

Voordelen Hydrotherapie

Baby Spa LoLo: Een Bron van Groei, Ontspanning en Geluk

Een dagje babyspa is een uitstekende ontwikkelingsbenadering voor baby’s en biedt hen zowel emotionele als fysieke voordelen:

 • Maakt de botten en spieren van de baby sterker;
 • Vergroot de longcapaciteit en verbetert het ademhalingsvermogen;
 • Verhoogt de spijsvertering en de opname van voedingsstoffen;
 • Verbetert de motoriek van de baby, waardoor ze eerder leren kruipen;
 • Ontspant de maag en behandelt koliek, waardoor maagproblemen worden geminimaliseerd;
 • Helpt om beter te slapen, waardoor ook jij als ouder een goede nachtrust zal hebben.
babyverzorging

Hoe ziet een dagje babyspa eruit?

Aanvang
Je bent 5 minuten voor aanvang van de afspraak welkom bij ons in de babyspa. Er is dan een gelegenheid om de baby borstvoeding of een flesje te geven, zodat we met een volle maag en op tijd kunnen beginnen met de floatsessie. Vergis je niet, een dagje babyspa is behoorlijk intensief, hierdoor zul je snel merken dat jouw baby weer honger heeft gekregen!

De floatsessie
Voordat we beginnen met floaten, krijgt je baby een zwemluier aan. Deze hoef je niet zelf mee te nemen. Daarna wordt er een speciale drijfband omgedaan. Hiermee kan je baby vrij bewegen in het water. Onze drijfbanden zijn veilig en voldoen aan de Europese veiligheidseisen. Het floaten vindt plaats in een privéjacuzzi. Na 15 à 30 minuten is de baby klaar met de hydrotherapie.

Babyspa fotoshoot

De babymassage

Bij onze babymassages maken wij gebruik van magnesium. Je zult snel merken dat je baby tot rust komt en intens geniet van deze behandeling. Je masseert jouw baby zelf, onder begeleiding van een ervaren babymasseuse.

Hierdoor krijgt je kindje aanrakingen van een vertrouwd persoon. Wij leren je de juiste technieken, die je vervolgens ook thuis toe kunt passen.

De baby yoga

De sessie wordt afgesloten met een aantal yogaoefeningen voor de baby.

Shantala massage

Wat kun je verwachten?

Wat kan ik van een sessie verwachten?

Voordat de floatsessie begint, krijgt je baby een zwemluier aan en een floatband om zijn of haar nekje. Vervolgens wordt je baby in het bad met warm water, van tussen de 35 en 37 graden, gelegd. De floatband zorgt ervoor dat je baby in het water blijft drijven. De druk van het water maakt dat je kindje makkelijk en vrij kan bewegen. Dit zal hij of zij erg leuk vinden. Daarnaast zorgt de aangename temperatuur ervoor dat de sessie lekker ontspannend is. Gedurende de gehele behandeling zijn onze werknemers aanwezig, die ondersteuning, bescherming en zorg bieden.

Is het geschikt voor mijn baby?

Floaten bij Baby Spa LoLo is geschikt voor baby’s vanaf 2 weken tot 1 jaar oud. Ook te vroeggeboren baby’s kunnen gebruikmaken van een floatsessie. Zodra de navelstreng is genezen, is je baby welkom. De gewichtsgrens is 12 kg.

De leeftijdsgrens is er om praktische redenen: kinderen worden op een gegeven moment simpelweg te groot voor de badjes en krijgen op een andere manier prikkels.

Wanneer niet?

Is je kindje ziek, of heeft het koorts? Stel de floatsessie dan uit. Ook de eerste dagen na een vaccinatie wordt floaten afgeraden. Bij twijfel kun je altijd advies vragen aan ons.

Is het veilig?

Floaten bij Baby Spa LoLo is veilig. Het bad wordt altijd speciaal gezuiverd, na elk bezoek opnieuw schoongemaakt en het water is chloorvrij. Tijdens de hydrotherapie wordt je baby begeleid, ondersteund en beschermd door onze werknemers. De baby’s krijgen een speciale drijfband om hun nek, waardoor ze gemakkelijk in het water blijven drijven. Hierdoor kunnen ze vrijuit bewegen in het water. Ook krijgen de baby’s comfortabele zwemluiers van ons. Al deze elementen zorgen ervoor dat floaten bij ons volkomen veilig is.

De drijfband

Het komt weleens voor dat ouders bang zijn dat de drijfband niet veilig is voor hun baby. Dit is alleen nergens voor nodig. De drijfband voldoet aan alle Europese wetgevingen. Daarnaast zorgt het water ervoor dat de baby gewichtloos is. Hierdoor hoeft de nek het gewicht van het lichaam niet te dragen. De drijfband zorgt ervoor dat de kin en het achterhoofd van de baby wordt ondersteund. Dit is compleet veilig en comfortabel!

Hoe bereid ik mezelf voor?

Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet, waarmee je jezelf en je baby goed kunt voorbereiden op een floatsessie.

Combineren met een babymassage

De hydrotherapie wordt bij Baby Spa LoLo vaak ingepland alvorens een babymassage. De combinatie van een babymassage en hydrotherapie in een rustgevende omgeving, zorgt ervoor dat jouw baby intens ontspant en van alle voordelen geniet.

Hoelang duurt een sessie?

Een sessie duurt gemiddeld 60 minuten.

Wat is een babyspa?

Bij een babyspa kunnen baby’s en hun ouders genieten van ontspanning. Het klinkt misschien heel luxe, maar ontspanning, contact met ouders en het reduceren van prikkels is voor iedere baby van belang.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Staat het antwoord dat je zoekt er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Voordelen Hydrotherapie

Kies een onderwerp

Algemene voorwaarden

Bij het maken van een afspraak ga je automatisch akkoord met onze algemene voorwaarden. We vragen je deze dus altijd goed door te nemen voor het maken van de afspraak.

 • Per baby zijn twee bezoekers toegestaan, waaronder een leeftijdsgrens van acht jaar oud valt.
 • Huisdieren zijn niet toegestaan in de babyspa.
 • De kortingscodes zijn niet bruikbaar in verband met een cadeaukaart.
 • De cadeaukaart is enkel in te dienen bij de losse sessies: Only Float, LoLo Special en LoLo Friends, afzonderlijk van een fotoshoot.
 • Het is niet toegestaan te bellen of videobellen in de babyspa, tenzij er geen andere bezoekers aanwezig zijn.
 • Bij het maken van een afspraak ga je automatisch akkoord met het annuleringsbeleid, hierover meer onder ”Algemene vragen -> Hoe annuleer ik mijn afspraak?”
 • De sessie duur wordt ingekort bij een te late aanwezigheid, na 20 minuten vervalt de afspraak.
 • Bij ziekte of aanvangende symptomen dien je de afspraak te verplaatsen, voor meer informatie hierover, neem een kijkje in ons annuleringsbeleid.
Wanneer is de beste tijd voor een baby spa?

Heeft jouw baby moeite met slapen? Dan raden wij aan om in ieder geval een sessie te kiezen met babymassage, daarnaast een tijd uit te kiezen dat na het slaapje van je baby komt. Als je baby zijn/haar slaapje niet heeft gehad, kan je baby zich rusteloos voelen en zou dit negatief kunnen uitpakken tijdens de sessie. De baby’s vallen in principe na de sessie altijd in slaap, ongeacht het tijdstip dat je hebt gekozen.

Hoe plan ik het voeden van mijn baby in voor een sessie?

Die vraag komt weleens naar voren en dat is oké, want elke baby is anders. Wij raden het aan de baby voor de sessie recent nog gevoed hebben. Wij horen wel eens van ouders dat de baby bij een afspraak om 11 uur ‘s morgens, 8 uur is gevoed en dat de baby reguliere voedingstijden heeft, prima. Dat is echter bij een sessie te vroeg, de baby krijgt namelijk al snel trek zodra hij of zij in het water wordt gelegd. En dit kan de sfeer van de baby erg beïnvloeden, laten we de baby dus binnen de 30 minuten voor aanvang nog voeden. Ook tijdens de sessie mag er gevoed worden, dat is geen probleem! Zo kan de kleine alle pret uit de sessie halen en heeft mama of papa het ook leuk.

Hoe verloopt de schoonmaak van een babybad?

Elke jacuzzi wordt voor en na gebruik schoongemaakt met natuurlijke schoonmaakmiddelen zonder chemische toevoegingen, vervolgens worden overige stofjes etc. nog een keer voor aanvang met water weggespoeld en wordt het water gezuiverd. Het water in de jacuzzi wordt na afloop niet hergebruikt.

Het gezuiverde water is normaliter tussen de 35° C en 37° C.

Hoeveel bezoekers mogen er bij een sessie aanwezig zijn?

Dit is natuurlijk een hartstikke leuke ervaring die je met velen zou willen delen. Echter, zijn er bij een sessie maximaal twee bezoekers toegestaan, waaronder de leeftijdgrens van 8 jaar oud valt.

De veiligheid wordt aangetast zodra er wordt gespetterd met het water en de vloer nat wordt, we stellen veiligheid voorop en vragen de voogden dan ook op te letten in de spa. Huisdieren zijn helaas niet toegestaan.

Mag ik foto's en video's maken of videobellen?

Het maken van foto´s en videos is uiteraard toegestaan mits andere baby’s en andere gezinnen er niet opstaan, dit wegens privacy redenen. We zouden het appreciëren als u ons op uw post kunt taggen @babyspalolo.

Het is niet toegestaan om naast andere bezoekers aan de telefoon te bellen – videobellen. Dit, om de rust in de spa te waarborgen. Helaas moeten we deze regel hanteren, omdat andere bezoekers hier last van kunnen hebben. Ben je op het moment de enige bezoeker, dan is er uiteraard uitzondering.

Hoe vaak mag ik met mijn baby naar de spa?

Het eerste bezoek zal al gelijk effect hebben op jouw baby. Des te vaker jij je baby naar de baby spa brengt, des te meer de effecten op de baby zullen aanhouden. De gezondheidsvoordelen worden als het ware opgebouwd. Ter voorbeeld, een baby waarvan de beenspieren meer getraind worden, zal sneller leren lopen en hydrotherapie stimuleert deze ontwikkeling. Of een baby die regelmatig gemasseerd wordt, die zal een sterkere band hebben met degene die masseert en zal de band sterker zijn dan die van een baby die niet wordt gemasseerd. Voor de liefhebbers hebben we een rittenkaart, de sessies zijn op deze manier goedkoper en kan je altijd passende data doorgeven, deze hoeven niet bij aankoop te worden vastgelegd. De baby spa mag ook eenmalig zijn, wat voor jou werkt en wat jij voor ogen hebt.

Mijn baby heeft eczeem. Is dat erg?

Ook dit is geen probleem. In de spa hebben wij crèmepjes tegen eczeem, gebruiken wij natuurlijke, biologische producten en hebben wij zelfs magnesium zout wat helpt tegen eczeem en andere huidklachten. Ook is het water in de jacuzzi gezuiverd en chloorvrij, wat verzorgd werkt.

Premature en dysmature baby's

Baby Spa LoLo is ook geschikt voor baby’ s met een fysieke of mentale achterstand, maar ook baby´s die te vroeg zijn geboren. Wij hebben ervaring met baby´s die een achterstand hebben en adviseren daarom om zo jong mogelijk met de spa sessies te beginnen om gewenning te creëren en om meer voordeel te verkrijgen voor de ontwikkeling van jouw baby. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Private session

Baby Spa LoLo biedt ook private sessions aan!

Hierbij is het mogelijk om met zes bezoekers te kijken hoe de kleine aan het genieten is, terwijl je zelf aan het genieten bent van een gebakje! Tevens sluiten wij onze deuren een uur lang voor jullie en jullie alleen.

Plan de private session door te berichten naar ons WhatsApp nummer: +31 6 14711528

Ik heb een cadeaubon, wat nu?

Heb je een cadeaukaart ontvangen, dan kan je telefonisch een afspraak bij ons inplannen om deze te gebruiken. De cadeaukaart dient op de afspraak mee te worden genomen.

Hoe zit het met EHBO?

Alle medewerkers in de spa beschikken over een EHBO-diploma, zodat alles in veiligheid wordt verricht en bij nood er iemand is die te hulp kan schieten.

Hoe bereik ik Baby Spa LoLo?

Met de trein: Station Maarssen (spoor 2). Baby Spa LoLo bevindt zich links tegenover het station. Wij zijn niet gelegen in het Bison Shopping Center, maar staan buiten. Met de auto: Baby Spa LoLo bevindt zich achter parkeergarage Bison Shopping Center, hier kan je 4 uur lang gratis parkeren.

Kom je uit parkeergarage Bison Shopping Center gelopen, loop dan met de uitgang naar rechts, rechtdoor richting Station Maarssen toe. Wij staan met de rug naar het station toe, links aan de overkant en zijn te herkennen aan onze stickers op de ramen.

Hoe annuleer ik mijn afspraak?

Ben je om een of andere reden verhinderd om op afspraak te komen of wil je jouw afspraak annuleren? Dan is dat tot 24 uur voor de afspraak nog mogelijk telefonisch of per e-mail te doen, je krijgt op deze manier een bevestiging van ons dat jouw afspraak is geannuleerd. Indien je op tijd je annulering hebt ingediend en een bevestiging van ons hebt ontvangen, krijg je de gelegenheid binnen 7 dagen een nieuwe datum te prikken. Heb je niet op tijd je annulering ingediend of ben je niet komen opdagen, dan ben je helaas jouw aanbetaling van 10 euro kwijt, dit geldt ook voor afspraken die gemaakt worden met een cadeaubon. Bij volledige annulering of het niet verzetten van de afspraak binnen 14 dagen, vervalt de gehele betaling. Bij ziekte of aanvangende symptomen raden wij het af om de sessie af te nemen en vragen wij jou de afspraak te herplannen, ook hier geldt het 24 ~ uur beleid.

Bij het maken van een afspraak ga je akkoord met het annuleringsbeleid.

Wat zijn de openingstijden?

Maandag gesloten

Dinsdag gesloten

Woensdag 12:00 ~ 20:00

Donderdag 10:00 ~ 18:00

Vrijdag 10:00 ~ 18:00

Zaterdag 10:00 ~ 18:00

Zondag 10:00 ~ 18:00

Wat moet ik allemaal meenemen?

Wat de baby spa heeft:

 • Weegschaal
 • Natuurlijke oliën (ook te koop)
 • Pure Magnesium creme (ook te koop)
 • Pure Magnesium zout (ook te koop)
 • 100% organische katoenen handdoeken met onze logo (ook te koop)
 • Natuurlijke theesoorten
 • Extra handdoeken
 • Natte doekjes
 • Baby zwemluiers
 • Knuffels
 • Koffie en thee
 • Koude drankjes
 • Float Ringen
 • Thermometer voor het water
 • Water voor de voeding van uw baby

Wat jij zelf meeneemt:

 • Een extra luier voor na het floaten, extra voeding, extra kleding.
Ik ben te laat, wat nu?

Ben je meer dan 20 minuten te laat, moeten we helaas de afspraak annuleren en geldt ook hier het 24 ~ uur beleid dat wordt gehanteerd bij annuleringen.

Tips

Een bezoek aan een baby spa is een ware beleving voor jou als ouder en voor jouw pasgeborene baby. Wanneer de baby twee weken oud is, kan je al een afspraak maken bij Baby Spa Lolo voor een hydrotherapie sessie en/of een babymassage behandeling. Maar hoe bereid je jezelf en je baby voor op zo’n heerlijke baby spa-dag? Lees verder voor onze tips!

Tip 1. Houd rekening met je baby’s slaapritme

Het is het beste om een spasessie te houden, wanneer jouw baby voldoende heeft geslapen. Zo voorkom je dat hij of zij overprikkelt raakt in de baby spa en dus optimaal kan genieten. Houd dus rekening met het slaapritme van je baby op het moment dat je een afspraak maakt.

slapende baby

Heeft jouw baby een verstoord slaapritme? Dan raden wij aan om in ieder geval een sessie met een massage te nemen. De ervaring leert namelijk dat baby’s heerlijk in slaapvallen na onze massages. Plan de sessie in dit geval in op een moment waarna het handig is dat de baby slaapt. Een extra tip is om het autostoeltje mee de spa in te nemen. Zo kun je je slapende baby achteraf gemakkelijk in de auto plaatsen, zonder hem of haar wakker te maken.

Tip 2. Zorg dat je baby is gevoed

Wij raden aan om je baby 30 minuten voor de sessie te voeden. Is dit thuis toch niet gelukt? Dan kun je gebruikmaken van een speciale voedingsruimte in de baby spa. Het is dan wel van belang dat jullie 15 tot 30 minuten voor de afspraak arriveren, zodat de baby nog voldoende tijd heeft om te eten.

baby voeding geven

Wat als mijn baby honger krijgt tijdens een sessie?

Het komt vaak voor dat baby’s tijdens een float- of massagesessie honger krijgen. In dat geval is er altijd de gelegenheid om je baby tussendoor een voedingsflesje te geven. Uiteraard krijg je ook de mogelijkheid om je baby na een sessie te voeden. Drinkt jouw kindje al water? Neem hier dan ook een flesje van mee. Zo blijft de baby spa een relaxte ervaring voor de baby, mama en papa!

Tip 3. Denk aan extra benodigdheden

Bij de baby spa zijn handdoeken, bad capes, zwemluiers en zwembroekjes aanwezig. Ook mag je gebruikmaken van onze babymassage oliën. Dit hoef je dus allemaal niet mee te nemen. Wat wel van belang is, is een extra flesje voeding voor je baby. Baby’s krijgen namelijk honger van de ontspannende babymassage en het rond dobberen en trappen in het water. Neem ook een normale luier mee en eventueel een speentje voor als de baby tijdens de sessie zuigbehoeften krijgt of onrustig wordt.

baby extra

Tip 4. Neem papa mee naar de baby spa!

Onze vierde tip is bestemd voor kersverse papa’s. Vaak zijn papa’s wat onwennig tegenover hun pasgeborene. Ook komt het voor dat papa’s de indruk hebben dat zij niet veel kunnen betekenen voor hun kindjes, in vergelijking met de mama’s. Dan is een bezoek aan een baby spa zeker aan te raden. De kersverse papa deelt niet alleen een nieuw moment in het leventje van de baby, maar krijgt ook een betere band met de kleine. Het fysieke contact tijdens de babymassage helpt namelijk de band te versterken en wederzijds vertrouwen op te bouwen.

baby vader

Tip 5. Stel de baby spa-dag uit bij ziekte

Stel een bezoek aan de baby spa uit wanneer je kindje ziek is of hoge koorts heeft. Staat er binnenkort een inenting op de planning? Stel een bezoek ook dan nog even uit. De kans is namelijk groot dat een baby verhoging krijgt of zich niet helemaal lekker voelt na een inenting.

zieke baby in babyspa

Mag mijn baby met eczeem naar de baby spa?

Baby’s met eczeem zijn van harte welkom in onze baby spa. Wij hebben hier speciale crèmepjes en magnesiumzout voor. Deze helpen eczeem en andere huidklachten te kalmeren. Daarnaast gebruiken wij natuurlijke en biologische producten. Ook over het jacuzziwater hoef je je geen zorgen te maken. Dit is namelijk gezuiverd en chloorvrij.

Tip 6. Plan de dag goed in

Een bezoek aan de baby spa is best intensief voor een pasgeborene. Dit is de reden dat wij aanraden om geen andere intense activiteiten op de dag van het bezoek in te plannen. Te veel prikkels op een dag kunnen namelijk een averechts effect hebben. Voor een baby komen prikkels van buitenaf veel harder binnen dan bij volwassenen. Geef jouw baby daarom de tijd en rust om de opgedane prikkels rustig te verwerken. Kortom, deel de dag verder rustig in.

dagje babyspa

Tip 7. Maak het jezelf comfortabel

Het is natuurlijk fijn om je als ouders comfortabel te voelen tijdens de spasessie van je baby. In de spa is de temperatuur lekker warm, waardoor wij aanraden om als ouders luchtige kleding te dragen. Daarnaast kan het ook handig zijn om een extra shirt voor jezelf mee te nemen. Het gebeurt vaak dat kleding een beetje nat wordt.

baby comfort in spa

Baby spa tips samengevat

Een bezoek aan de baby spa verloopt het soepelst met een goed uitgeruste én gevoede baby. De behandeling maakt baby’s immers hongerig. Aan te raden is om ongeveer 30 minuten voor de sessie je kindje nog gevoed te hebben. Het komt geregeld voor dat een baby tijdens of na de spasessie honger krijgt. Je krijgt dan de mogelijkheid om de baby te voeden, met zelf meegebrachte voeding. Verder breng je uiteraard schone luiers en zachte kleding mee, om het ontspannende gevoel ook na de sessie te bewaren. Vergeet daarnaast niet om zelf comfortabele kleding te dragen en eventueel een extra shirt mee te nemen. Wij van Baby Spa LoLo zorgen voor schone handdoeken, een zwemluier en massageolie. Met deze tips beleven jullie samen een ultiem baby spa bezoek.

Een dagje genieten bij Babyspa LoLo in Utrecht

Boek nu je sessie online.

Reserveren
Baby Spa Lolo cute detail