fbpx

De voordelen van Hydrotherapie voor baby’s

Hydrotherapie

Water wordt gezien als een levenselixer, omdat water een therapeutische impact heeft waarvan bekend is dat het aanzienlijk voedt. Water biedt door middel van Hydrotherapie meerdere voordelen voor de gevoelige spieren en botten van pasgeboren baby’s. Hydrotherapie is een bewezen therapie die helpt bij de ontwikkeling van je pasgeboren baby. Hierdoor is Hydrotherapie een belangrijk element geworden van succesvol ouderschap. Maar hoe zit het met het introduceren van je pasgeboren baby aan Hydrotherapie? 

Hydrotherapie

Hydrotherapie is een relatief nieuw concept waarbij we baby’s met de juiste nek- en hoofd ondersteuning in een jacuzzi laten drijven, door middel van een speciale drijfband om hun nek. Het warme, gezuiverde water kalmeert het lichaam van de baby. De belangrijkste effecten van Hydrotherapie zijn de bevordering van de fysieke, mentale en emotionele ontwikkeling van de baby.

De eerste zes maanden van een baby zijn van cruciaal belang voor de psychologische ontwikkeling van de baby. Op dit punt van hun leven horen ouders de baby te overladen met een overvloed aan liefde en zorg, zodat de baby gezond en goed ontwikkelt. Hydrotherapie is een van de meest effectieve technieken om de fysieke en psychologische ontwikkeling van baby’s te bevorderen, evenals om een gezonde ouder-kindrelatie te creëren.

De voordelen van Hydrotherapie voor baby’s bij Baby Spa Massage Utrecht

Hydrotherapie is een uitstekende ontwikkelingsbenadering voor kleine kinderen en biedt hen zowel emotionele als fysieke voordelen:

  • De lichte weerstand die de baby voelt in het water, maakt de botten en spieren van de baby sterker.
  • Hydrotherapie verbetert de balans en coördinatie van pasgeboren baby’s. Bovendien hebben baby’s die vanaf jonge leeftijd worden blootgesteld aan Hydrotherapie, een voordeel ten opzichte van andere baby’s in termen van zowel mentale als fysieke ontwikkeling.
  • De druk van het water op de borst van de baby vergroot de longcapaciteit en verbetert het ademhalingsvermogen.
  • Hydrotherapie verhoogt de spijsvertering en de opname van voedingsstoffen, waardoor de spijsverteringsstelsel wordt gereguleerd.
  • Hydrotherapie verbetert de motoriek van de baby, waardoor ze eerder leren kruipen. Wanneer baby’s op jonge leeftijd kennis maken met Hydrotherapie, gebruiken ze beide armen effectief.

Hydrotherapie versterkt de band en ontwikkeling 

Door Hydrotherapie wordt de band tussen ouder en baby versterkt, omdat het de groei op een geheel nieuwe manier stimuleert. Bovendien bevordert Hydrotherapie de ontwikkeling van alle spieren, botten en zie je het zelfvertrouwen van je kindje toenemen in het water. Veel ouders die regelmatig bij Baby Spa Massage Utrecht komen, krijgen vaak te horen van het consultatiebureau dat hun kind sneller ontwikkelt als normaal. Je zal merken dat een aantal floatsessies bij LoLo de ontwikkeling van je baby zal bevorderen. 

Is Hydrotherapie bij Baby Spa Massage Utrecht veilig? 

Het bad is altijd speciaal gezuiverd water en chloorvrij. Tijdens de Hydrotherapie wordt je baby begeleid door onze werknemers, die ondersteuning, bescherming en zorg bieden. De baby’s krijgen een speciale drijfband om hun nek, waardoor ze gemakkelijk in het water kunnen drijven. Hierdoor kunnen ze vrijuit bewegen in het water. Ook krijgen de baby’s comfortabele zwemluiers van ons. 

In een notendop

Water, zuurstof en magnesium zijn de bronnen en fundamenten van ons bestaan. Babyspa LoLo biedt Hydrotherapie met magnesium aan. Het concept van Hydrotherapie concentreert zich op de voordelen van watertherapie en het bevorderen van de groei en ontwikkeling van pasgeboren baby’s. Dit stimuleren wij nog eens extra door middel van 100% organische magnesium. Wanneer kinderen op jonge leeftijd kennis maken met Hydrotherapie, helpt dit hen zich te ontwikkelen tot zelfverzekerde en gezonde kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Vragen? App ons.