fbpx

Tips voor een ultieme baby spa beleving

Baby massage Utrecht

Een bezoek aan een baby spa is een ware beleving voor jou als ouder en voor jouw pasgeborene. Wanneer jouw baby twee weken oud is, kan je al een afspraak maken bij Baby Spa Lolo voor een hydrotherapie sessie en/of een babymassage behandeling. Tijdens de Hydrotherapie gaat de baby heerlijk in een speciaal gezuiverde bubbelbad.

Een bezoekje aan een baby spa kalmeert zelfs de meest onrustige baby’s. Het biedt namelijk verlichting bij buikkrampjes, reflux en obstipatie. Na een bezoek aan Baby spa Lolo voor een floatsessie en baby massage in de omgeving Utrecht. Een dagje baby spa Lolo is voor jouw kleintje heerlijk ontspannend en jouw baby zal hierna lekker in slaap vallen. We adviseren zo jong mogelijk met de spa sessies te beginnen, om gewenning te creëren en om meer voordeel te verkrijgen voor de ontwikkeling van jouw baby. En bovenal is een bezoek aan een baby spa gewoon ontzettend leuk.

Hoe creëer je de ultieme baby spa beleving?

We geven je 6 tips.

1. Voorbereiding voor een baby spa bezoek

De eerste tip start bij de voorbereiding aan een baby spa bezoek. Heeft uw baby moeite met slapen? Dan raden wij het aan om in ieder geval een sessie te kiezen met een massage, daarnaast een tijd uit te kiezen waarin je je baby wilt laten inslapen.

2. Heeft je baby gegeten?

Naast uitgerust arriveren bij de baby spa is het ook van belang dat je baby 30 minuten van te voren heeft gegeten. Is dit thuis niet gelukt? Dan is er een speciale voedingsruimte bij de baby spa. Het is belangrijk dat jullie een kwartier vantevoren arriveren zodat jouw baby alle tijd heeft om nog gevoed te worden.Soms komt het ook voor dat een baby na het floaten of tijdens de babymassage honger krijgt.Ook dan is er de gelegenheid om tussendoor een voedingsflesje te geven.

Wij raden het aan de baby voor de sessie recent nog gevoed te hebben. Wij horen wel eens van ouders dat de baby bij een afspraak om 11 uur ‘s morgens, 8 uur is gevoed en dat de baby reguliere voedingstijden heeft, prima. Dat is echter bij een sessie te vroeg. Je baby krijgt namelijk al snel trek zodra hij of zij in het water wordt gelegd. En dit kan de sfeer van je baby erg beïnvloeden. Dus laten we dat niet doen. Vandaar dat je de mogelijkheid krijgt om een halfuur voor aanvang aanwezig te zijn. Ook tijdens de sessie mag er gevoed worden, dat is geen probleem! Zo kan de kleine alle pret uit de sessie halen en heeft mama of papa het ook leuk.

3. Wat neem je mee?

Bij een baby spa zijn handdoeken, bad capes, zwemluiers en zwembroekjes aanwezig.Ook mag je gebruik maken van onze baby massage oliën.Dit hoef je dus allemaal niet mee te nemen. Wat wel van belang is, een extra flesje voeding voor je baby.Baby’s krijgen namelijk honger van het rond dobberen en trappen in het water en de ontspannende baby massage.Neem ook een normale luier mee en eventueel een speentje voor als de baby tijdens de sessie zuigbehoeften krijgt of onrustig wordt.

4. Neem papa mee naar de baby spa

Onze vierde tip is bestemd voor kersverse papa’s. Vaak zijn papa’s wat onwennig tegenover hun pasgeborene. Of papa heeft de indruk dat hij niet veel kan betekenen voor hun kindje in vergelijking met de moeder. Dan is een bezoek aan een baby spa zeker aan te raden. De kersverse papa deelt niet alleen een nieuw moment in het leventje van jullie baby, maar krijgt ook een betere band met de kleine. Het fysieke contact tijdens de babymassage helpt namelijk de band te versterken en wederzijds vertrouwen op te bouwen.

5. Stel een baby spa bezoek uit bij ziekte

Stel een bezoek aan de baby spa uit wanneer je kindje ziek is of hoge koorts heeft. Ook na een inenting is de kans groot dat je baby verhoging krijgt of zich niet helemaal lekker voelt. Het is dan verstandig om nog even thuis te blijven en de afspraak bij de baby spa tijdelijk uit te stellen.

Eczeem: Mijn baby heeft eczeem, kan ik naar de baby spa komen?
Ook dit is geen probleem. In de spa hebben wij crèmepjes tegen eczeem, gebruiken wij natuurlijke, biologische producten en hebben wij zelfs magnesium zout wat helpt tegen eczeem en andere huidklachten. Ook is het water in de jacuzzi gezuiverd en chloorvrij, wat verzorgd werkt.

6. Plan de dag goed in

Een bezoek aan een baby spa is best intensief voor jouw pasgeborene. Het is daarom aan te raden, om op de dag van het spa bezoek, geen andere intensieve activiteiten te plannen. Teveel prikkels op een dag kunnen namelijk een averechts effect hebben. Voor een baby komen prikkels van buitenaf namelijk veel harder binnen dan bij volwassenen. Geef daarom jouw baby de tijd en rust om de opgedane prikkels rustig te verwerken. Kortom, deel de dag verder rustig in.

Tips voor baby spa bezoek samengevat

Samengevat, een bezoek aan een baby spa verloopt het soepelst met een goed uitgeruste én gevoede baby. De behandeling maakt baby’s immers hongerig. Aan te raden is om ongeveer 30 minuten voor de sessie je kindje nog gevoed te hebben. Het komt geregeld voor dat een baby tijdens of na de spa sessie honger krijgt. Verder breng je uiteraard schone luiers en zachte kledij mee, om het ontspannende gevoel extra lang te bewaren. Bij Baby Massage Utrecht wordt overigens gezorgd voor schone handdoeken, een zwemluier en massageolie. Met al deze tips beleven jullie samen een ultiem baby spa bezoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Vragen? App ons.