fbpx

Waarom Hydrotherapie Wonderen Doet

Baby Spa in Massage

Wist je dat zwemmen de enige oefening is die een gelijke hoeveelheid energiestroom en inspanning biedt aan het menselijke lichaam. Zwemmen is een cardiovasculaire inspanning, het verlaagt de bloeddruk en cholesterol niveau. Zwemmen vermindert aanzienlijk de kans op hart- en vaatziekten, op voorwaarde dat je regelmatig traint. 

Een dagje Baby spa Lolo is geschikt voor baby’s vanaf 14 dagen oud tot en met één jaar oud. Een half uurtje floaten bij Baby spa Lolo in Maarssen, is gelijk aan een dagje zwemmen voor volwassenen in een zwembad. Het is buitengewoon vermakelijk, maar ook uitputtend. Bovendien heeft het een positief effect op de ontwikkeling van je kind, op voorwaarde dat je baby regelmatig float oftewel traint. Als ouder merk je al gauw dat water wonderen verricht voor je kind. 

Ouders die op zoek zijn naar een leuk uitje, kunnen overwegen om hun kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met water. Om zowel gewenning als voordeel te creëren voor de ontwikkeling van je baby, adviseren we om zo jong mogelijk te beginnen met de spa sessies oftewel Hydrotherapie. Naast het feit dat floaten vermakelijk is voor de ouders en baby, is het ook goed voor de ontwikkeling van de baby. Deze therapie wordt namelijk ook onder andere gebruikt voor de behandeling van reumatoïde artritis en bij kinderen met Osteogenesis imperfecta (broze botten). Hydrotherapie stimuleert de bewegingen van je kind. Hierdoor worden de spieren van je baby versterkt en stimuleert dit de groei en ontwikkeling van je kind. 

Waarom zou je Hydrotherapie voor je baby overwegen?

  • Hydrotherapie verricht wonderen voor de groei en het welzijn van de baby.
  • Het helpt de spieren van de baby te versterken en stimuleert de groei en ontwikkeling.
  • Het ontspant de maag en behandelt koliek, waardoor maagproblemen worden geminimaliseerd.
  • Hydrotherapie verbetert de balans en coördinatie van de baby. 
  • Hydrotherapie wekt zintuigen op en bevordert een buitengewone band met familieleden.
  • Zwembadactiviteiten verbeteren het evenwichtssysteem van het kind, dat de basis vormt van een fijne motorische ontwikkeling.
  • Hydrotherapie verhoogt de eetlust.
  • Helpt het kind om beter te slapen, waardoor ook jij als ouder een goede nachtrust zal hebben.

Op welke leeftijd beginnen met de Hydrotherapie sessies ?

De leeftijdsgrens is er om praktische redenen: kinderen worden op een gegeven moment simpelweg te groot voor de badjes en krijgen op een andere manier prikkels. Hierdoor is de baby spa geschikt voor baby’s vanaf 14 dagen oud tot en met één jaar oud. Ook is het mogelijk tot een gewicht van 14 kg. Baby spa Lolo heeft een veilige en schone omgeving voor je kind. Ouders genieten van de tijd die ze doorbrengen met hun baby in de baby spa, zonder afgeleid te worden door externe factoren. Er zijn diverse vragen waar wij het antwoord op hebben. Het is dan ook ons taak om de vragen zo minimaal mogelijk te houden. Hierbij kan je denken aan jonge moeders die niet zo goed weten vanaf wanneer en met welke Hydrotherapie sessie zij kunnen beginnen. Bovendien geven vele ouders, na een sessie aan, dat zij eerder hadden moeten beginnen met de float sessies. Dit komt doordat zij direct na een sessie opmerken hoe de baby erop reageert. Het merkwaardige hiervan is dat wij hen gelijk geven, omdat een baby al snel gewenning creëert op jonge leeftijd. Maar dit neemt natuurlijk niet weg dat je met slechts één sessie al kunt zien wat Hydrotherapie voor je baby doet. 

Belangrijkste ontwikkelingen voor baby’s door Hydrotherapie bij Baby Spa Massage Maarssen:

Neuro-musculaire ontwikkeling

Baby’s worden geboren met een aantal aangeboren reflexen, waarvan de meest bekende het trapreflex is. Wanneer deze trappen in water worden uitgevoerd worden de neuronen gestimuleerd. Wat resulteert in een versnelde groei en ontwikkeling van de spieren en reflexen.

Vaardigheidsontwikkeling

Wanneer een pasgeboren baby in het water schopt, ontwikkelt hij of zij volgens experts: lichamelijk evenwicht, motorische vaardigheden en cognitieve vermogens.

Cognitieve ontwikkeling

Kinderen die op jonge leeftijd leren zwemmen, lopen cognitief elf maanden voor op hun leeftijdsgenoten. Bovendien ontwikkelen deze kinderen in vergelijking met hun leeftijdsgenoten een hoger niveau van zelfvertrouwen en passen ze zich beter aan nieuwe en veeleisende situaties.

Reguleert activiteiten

Doordat de jacuzzi gevuld is met warm gezuiverd water heeft dit als gevolg dat de baby volop kan ontspannen, maar ook de eet- en slaapgewoonten worden gereguleerd.

Verbetert reflexen

Hydrotherapie heeft aangetoond dat de reflexen van de baby wordt verbetert. Hierbij kan je denken aan het evenwicht, de coördinatie en de greep.

Verbetering van het lichaam

Hydrotherapie verhoogt de longcapaciteit, de spijsvertering, de luchtwegen en de bloedsomloop.

Bereidt voor op de toekomst

Baby’s die vroeg starten met Hydrotherapie en vaker floaten bij Babyspa Lolo creëren een zelfvertrouwen in het water. Ook leert de baby eerder kruipen, doordat de baby in het water bewegingen uitvoert die kruipen stimuleert. 

Een dagje Lolo is anders

Het is een therapeutische methode waarbij wij baby’s in het water laten drijven met behulp van een drijfband. De jacuzzi is gevuld met gezuiverd water wat de kwetsbare huid en spieren voedt van de baby. De sessies worden uitgevoerd in een veilige, leuke en aangename sfeer onder toezicht van gecertificeerde medewerkers. Bovendien helpt deze therapie het verminderen van pijntjes en krampjes en werkt het ontspannend voor het fragiele lichaam van een baby.

Hydrotherapie helpt ook tevens bij de ontwikkeling van cognitieve en emotionele vaardigheden. Door je kind bloot te stellen aan Hydrotherapie, leert je baby waardevolle vaardigheden stimuleren en komt de baby volledig tot rust. Wil je je baby de beste babyzorg bieden? Trakteer je kleintje dan op de ultieme baby spa-dag bij Baby Spa Lolo in Maarssen, om de fysieke, cognitieve en emotionele ontwikkeling van je baby te bevorderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Vragen? App ons.