fbpx

Wat is babymassage en hydrotherapie, en wat zijn de voordelen?

Baby Spa Lolo Kraamcadeau Cadeaubon

Steeds meer ouders gaan met hun pasgeborene naar een baby spa voor hydrotherapie en een 1 op 1 begeleiding baby massage. Het masseren van baby’s is in veel culturen al lang een onderdeel van de dagelijkse zorg. De traditionele kunst van Shantala babymassage, een ritmische vorm van massage, is vooral populair onder jonge moeders in Utrecht. De gezonde voordelen hiervan zijn talloos.

Het is dan ook niet vreemd dat er steeds meer gespecialiseerde baby spa’s in ons land worden opgericht, die zich richten op deze traditie. Wat houdt een bezoek aan Baby Spa & Massage omgeving Utrecht precies in? En wat zijn de voordelen van een half uurtje Hydrotherapie en een rustgevende baby massage?

Wat is hydrotherapie?

Hydrotherapie betekent letterlijk watertherapie. Het warme water (35 tot 37 graden) zorgt voor een gewichtsloosheid en vergemakkelijkt het bewegen. Tijdens het drijven ervaart je baby het fijne gevoel van gewichtloosheid, net zoals het in de baarmoeder was. Het blijkt dat baby’s vaak te weinig bewegen. Via deze unieke vorm van hydrotherapie krijgen baby’s de kans om vrij en zelfstandig te bewegen, zodat hun spieren worden aangesterkt. Daarnaast verwijdt het de bloedvaten, waardoor de bloedcirculatie gestimuleerd wordt. Naarmate jouw baby groeit en gewend raakt aan het water, stimuleert deze bevordering op zijn beurt zowel de emotionele als de cognitieve ontwikkeling van je baby.

Hoe gaat hydrotherapie in zijn werk?

Voor aanvang van de watertherapie behandeling krijgt de baby een zwemluier en -broekje aan. Vervolgens wordt een veilige en gecertificeerde neckfloat om het nekje van de baby gedaan. Deze neckfloat is uitgebreid getest en uiteraard comfortabel voor je baby.

Vervolgens gaat je baby in een speciale baby jacuzzi, welke gevuld is met speciaal gezuiverd water. Het water is overigens vrij van chloor en chemicaliën, wel zo prettig voor de tere babyhuidjes. Door de neckfloat kan je baby vrij bewegen in het warme badje. Wat overigens een heerlijk gezicht is om als ouder naar te kijken.

De zachte druk van het warme water en de golfjes die ontstaan door de bewegingen van je kleintje, hebben een positief effect op de spierontwikkeling, longcapaciteit en zorgen voor stimulatie van de spijsvertering. Hydrotherapie stimuleert dan ook de fysieke en mentale ontwikkeling. Uiteindelijk werkt dit ondersteunend voor je baby bij het leren rollen, kruipen, lopen en zwemmen.

Bij Baby Spa Massage Utrecht duurt de hydrotherapie ongeveer 15 tot 30 minuten. Niet alleen je baby geniet van het floaten, maar jij als ouder ook. Niets is fijner om je baby zo lachend en blij te zien rond dobberen. Floaten is intensief waardoor je baby vaak honger krijgt. Er is dan ook gelegenheid om je kindje na de hydrotherapie een voeding te geven.

Voordelen hydrotherapie baby

 • Versterkt de spieropbouw en vergroot de spierkracht.
 • Geeft verlichting bij darmkrampjes en refluxklachten.
 • Heeft een positief effect op het slaapritme.
 • Vergroot de longcapaciteit.
 • Helpt je baby te ontspannen.
 • Bevordert het zelfbewustzijn van de baby.
 • Goed voor het contact tussen ouder en baby.

Wat houdt een babymassage in?

Na de hydrotherapie volgt een 1 op 1 begeleiding baby massage. Bij Baby Spa Massage Utrecht leer je als ouder hoe jij je kindje het beste masseert. Op deze manier krijgt je baby de aanrakingen van een vertrouwd persoon. Bij baby massage is namelijk het huid tot huid contact erg belangrijk. Je krijgt ook tips mee hoe je de Shantala massage thuis kan voortzetten. Je merkt al snel dat jouw baby heerlijk tot rust komt en gewoonweg intens aan het genieten is van de babymassage.

De reeds genoemde Shantala babymassage is de meest bekende vorm. Maar er bestaan ook andere babymassage technieken die worden toegepast. Naast dat het heerlijk ontspannend is, zorgt massage ook voor een goede spierontwikkeling en doorbloeding van de huid. Bovendien stimuleert een babymassage de zintuigen en versterkt het de band tussen ouder en kind. Het is dan ook een heerlijke behandeling waarbij je baby flink verwend wordt.

De combinatie van een babymassage en floaten in een rustgevende omgeving heeft absoluut een positief effect op de mentale en fysieke ontwikkeling van jouw pasgeborene. We zetten de voordelen van een ontspannende babymassage op een rij.

Voordelen babymassage

 • Versterkt de vertrouwensband tussen ouder en baby.
 • Zorg voor de ultieme ontspanning, ook bij onrustige baby’s.
 • Stimuleert de motorische ontwikkeling.
 • Versterkt het immuunsysteem.
 • Heeft een positief effect op de bloedscirculatie.
 • Biedt verlichting bij obstipatie, buikkrampjes en reflux.
 • Laat de gelukshormonen stromen (oxytocine komt vrij bij jou en je baby).

Wat is een baby spa?

Bij een baby spa kunnen baby’s en hun ouders genieten van ontspanning. Het klinkt misschien heel luxe, maar ontspanning, contact met ouders en het reduceren van prikkels is voor iedere baby van belang. Een baby spa is geschikt voor de allerkleinsten vanaf twee weken tot ongeveer 1 jaar oud.

Baby Spa Massage Utrecht biedt, net zoals de meeste baby spa’s, een combinatie aan van hydrotherapie en babymassage. Eerst mag je baby 20 tot 30 minuten heerlijk rond dobberen in een speciaal ontworpen mini jacuzzi. Daarna ontvangt je baby een 30 minuten durende babymassage. De combinatie van babymassage en floaten in een rustgevende omgeving heeft een zeer positief effect op de mentale en fysieke ontwikkeling van een baby.

In totaal duurt een bezoek aan Baby Spa & Massage Utrecht zo’n 45 tot 75 minuten. Wil je ook een keer met jouw baby een bezoek brengen aan onze baby spa? Maak dan een afspraak en ervaar samen de vele voordelen van een babymassage en hydrotherapie sessie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Vragen? App ons.